fbpx
IS SPELEN VOOR KINDEREN?

IS SPELEN VOOR KINDEREN?

Als je kinderen vraagt wat zij het liefste doen, is dat spelen. Zij kunnen er maar niet genoeg van krijgen.

Spelen bevordert de creativiteit en fantasie, geeft ons rust, laat ons opgaan in het hier en nu.

Ik kan me nog herinneren dat ik op mijn kinderkamer aan het spelen ben, samen met mijn vriendinnen.

Al onze poppen hebben mooie namen, eigen persoonlijkheden en wij verzinnen eindeloos rollenspelletjes. Wij laten ons leiden door onze creativiteit en intuïtie.

In de loop van ons leven verdwijnt spelen naar de achtergrond of verdwijnt zelfs volledig. De verantwoordelijkheden nemen toe en de nodige rust pakken is vaak al een behoorlijke uitdaging.

Maar juist deze rust hebben wij zó nodig om onze kinderen op te voeden, om hen op hun gemak te stellen zodat zij lekker de wereld kunnen ontdekken. Om hen op een speelse manier nieuwe smaken te laten ontdekken. En zeker niet minder belangrijk: om zelf echt te kunnen genieten van het moederschap.

Eerlijk gezegd weet ik niet precies wanneer ik stopte met spelen. Natuurlijk speel ik met mijn kinderen, elke dag. Maar wat ik bedoel is ruimte geven aan mijn eigen creativiteit en intuïtie, om helemaal op te gaan in het hier en nu. Even niet denken aan wat nog moet gebeuren op die dag.

Weer te gaan spelen. Creatieve dingen doen waar ik op dat moment zin in heb. Net als vroeger.

Door welke creatieve bezigheid kom jij tot rust?

Heel veel liefs en speelplezier,

Kate

 

P.S.: Wil jij weten hoe je op een speelse manier de smaakontwikkeling van je kind(eren) kunt bevorderen?

LEES dan mijn 5 GRATIS TIPS HOE JE VAN JE KIND EEN GOEDE ETER KUNT MAKEN: HIER

Related Posts