fbpx

GRATIS MINI MASTERCLASS – Het effect van pushmeldingen op je brein en je energiebalans

GRATIS MINI MASTERCLASS – Het effect van pushmeldingen op je brein en je energiebalans

GRATIS MINI MASTERCLASS – Het effect van pushmeldingen op je brein en je energiebalans

 

P u s h m e l d i n g e n  •  Het effect van pushmeldingen op je brein en je energieniveau wordt vaak ontzettend onderschat. Maar het is ook een mooie kans om met een kleine verandering een groot positief effect te bereiken, namelijk veel meer energie en rust in je hoofd en lijf.

Ik wil je even meenemen in wat er in je brein gebeurt als een pushmelding (geluid, licht of trilling) op je mobiel of laptop binnenkomt.

  1. Je lichaam produceert cortisol bij een pushmelding, wat voor stres zorgt in je lichaam. Tot het moment dat je het bericht gelezen hebt, blijft je lichaam deze stof afgeven.
    Van oudsher betekent dit dat er gevaar dreigt waarvoor je op de vlucht moet of waartegen je zou moeten vechten, het is dus onderdeel van ons natuurlijk overlevingsmechanisme. Je lichaam is dan alert en staat op scherp. Cortisol helpt ons ook een poosje op 110% of zelfs op 120% te kunnen presteren. Maar daarna heeft je lichaam rust nodig om te herstellen.
  2. Als je ervoor kiest om het bericht of de melding te lezen, stopt je brein dus met het afgeven van cortisol. Maar volgens US onderzoekers ben je zo’n 23 minuten afgeleid van wat je eigenlijk aan het doen was. Vaak met het gevolg dat je aan het einde van de dag het gevoel hebt dat je weinig zinnigs hebt gedaan en met een onrustig gevoel naar bed gaat.
  3. Als er elke dag continu pushmeldingen binnenkomen, loop je kans dat de cortisolwaarde in je lichaam te hoog is. Daardoor wordt je lontje korter, kan je minder hebben en slaap je slechter.

Daarnaast kan je een te hoge cortisolwaarde aan de volgende symptomen herkennen: Vermoeidheid, verminderd immuunsysteem, meer behoefte aan suikers, verlaagd libido, nerveus gevoel, negatieve stemming, maag- en darmklachten & rug- en hoofdpijn. Ook is het bijna onmogelijk om af te vallen als er veel cortisol in je lichaam circuleert omdat je lichaam juist vet vasthoudt (om genoeg energie te hebben om te kunnen vluchten of vechten).

Mijn TIP is daarom: Vertel aan je vrienden dat zij je kunnen bellen als er iets urgents is en schakel alle pushmeldingen uit. Wellicht moet je er een dagje of twee even aan wennen, maar daarna wil je nooit meer anders.

Ken je een andere lieve mama, die iets heeft aan deze tip? Deel deze blog dan met haar.

 

Wil je de mini masterclass terugkijken/ terugluisteren?

 

Klik HIER om de GRATIS MINI MASTERCLASS direct te bekijken. 

 

Veel kijkplezier en ik ben benieuwd wat het met je doet. Let me know.

 

 

Related Posts