fbpx

Verhoog je energieniveau in slechts 15 seconden

Verhoog je energieniveau in slechts 15 seconden

Verhoog je energieniveau in slechts 15 seconden

Momlife = Een chronisch tekort aan tijd en energie

Liefde voor onze kinderen hebben wij in overvloed. Onvoorwaardelijke liefde. Maar energie en tijd – deze twee dingen komen moeders meestal tekort.

Als je kind een baby is ben je gevoelde 24/7 met het verschonen en het voeden van je kind bezig. De rest van de dag is gevuld met knuffelen met je baby, werken of het ellendig lange to do-lijstje.

Je hoopt dat als je kind straks wat zelfstandiger wordt, dat je dan meer tijd voor jezelf hebt.

Hoop nummer één gaat in rook op

Maar dan is het zover. Je kind kan opeens staan en voordat je het weet begint je dreumes te lopen. Je verschoont inderdaad iets minder luiers maar de tijd die je hierdoor wint zit jij je kind (vooral buiten) constant achteraan te rennen om zeker te zijn dat het niets in zijn mond stopt waar het van stikt.

Alleen naar de wc gaan? Forget it. Grote kans dat je dreumes mee wil of voor de wc deur staat, binnen twee seconden huilt of je roept. Je snapt het maar het kost je bakken energie.

 

Maar als je kind dan peuter is…. dan wordt het echt veel beter?!? #not

Ja, je kind word steeds zelfstandiger en kan meestal ook eventjes zelf spelen. En ik zeg bewust eventjes. Want meestal heeft je peuter jou om de minuut nodig om iets te halen, even te kijken of hem te helpen.

Jij bent constant afgeleid. Je rent vaak als een kip zonder kop van een taak naar de ander. En switchtasken is één van de grootste energiezuigers die er zijn. Niet verbazend dat je elke avond doodmoe op je bank ploft. Met de afstandsbediening in je linkerhand en je telefoon in je rechterhand.

 

Gelukkig wordt alles rustiger als je kind naar school gaat

Dacht je 😉 Ja, een kleuter is zeker zelfstandiger dan een peuter. Maar tenzij je bewust mee bezig was om je peuter te helpen om met zijn emoties om te gaan stopt de peuterpuberteit tegen alle verwachtingen in helaas niet de dag voor zijn vierde verjaardag.

Had ik al het chaufferen van sportclubje naar zwemles en van zwemles naar speeldates genoemd? Jij als moeder meer rust? Wellicht. Een klein beetje 😉

 

Het moment dat je beseft dat diegene die tegen jou zei dat de tropenjaren 3 jaar duren jou voor de gek heeft gehouden

Oef. Je zit opeens niet meer ‘officieel’ in de tropenjaren maar je hebt nog steeds niet meer tijd voor jezelf en je energie is ook niet aanzienlijk beter. Je energie verhogen lijkt moeilijker te zijn dan gedacht. Stiekem heb je door dat het niet vanzelf weer beter wordt.

En je hebt het gevoel dat je de enige moeder bent die zich zo voelt. Oké, wellicht dat een vriendin van jou nog toegeeft dat ook zij hier mee kampt.

Maar weet dat dat niet zo is. Jij en je vriendin zijn niet de enigen. De meesten van ons zetten zichzelf al langer op de laatste plaats. Of tenminste: Op één van de laatste plaatsen…en dan ben je niet opeens weer de altijd positieve, energieke vrouw die je was voordat je moeder werd.

 

Wat aandacht krijgt, groeit

De grote kunst ligt erin om deze slechte grap niet als waar aan te nemen: Namelijk dat de tropenjaren iets zijn waar je doorheen MOET.

De boodschap die je daardoor namelijk aan je brein geeft is dat het lastig wordt en je komt al daardoor in een soort langdurig overlevingsmodus. Want: Wat aandacht krijgt, groeit.

Het is alsof je de welbekende roze olifant midden in je brein plaatst en hij jou constant toefluistert dat het zwaar, lastig en doodvermoeiend is. En jij tegelijkertijd probeert te genieten. Niet de meest effectieve manier, to say the least 😉

Ik zeg niet dat het altijd makkelijk is. Of dat het niet vermoeiend is als je moeder van kleine kinderen bent.

Maar ik kan je met zekerheid vertellen dat je jezelf niet door de tropenjaren heen moet slepen als je weet hoe jij je energiebalans op orde krijgt. En ja, dat kan zelfs als je twee kinderen onder de twee hebt. Ikzelf en vele van mijn klanten zijn hiervoor het levende bewijs.

Als je een op jou en je gezinssituatie afgestemde roadmap hebt, dan kan dat 100% zeker. Je gaat van deze tijd waar andere zich doorheen slepen zelfs lekker genieten.

Een persoonlijke roadmap kan ik je in een blog natuurlijk niet leveren maar ik wil je wel een simpele tip geven waarmee je binnen no time alvast een begin kan maken.

 

Plaats jezelf voor slechts 15 seconden per dag op de eerste plaats

Kijk ’s ochtends in de spiegel en vraag jezelf af hoe het met je gaat. Als het je helpt, kan jij je energielevel op deze ochtend een cijfer op een schaal van 0 t/m 10 geven.

Als het goed met je gaat, fantastisch. Focus op deze energie en dit gevoel. En wees er dankbaar voor. Daardoor wordt deze fijne energie nog krachtiger.

Als het iets minder met je gaat of je al vermoeid wakker wordt, dan vraag jezelf af wat je die dag nodig hebt om je beter te voelen. En gun jezelf dit. Of als het echt niet kan die dag, dan plan het direct in je agenda. Dit hoeft niets groots te zijn, babystappen zijn ook al stappen. Babystappen worden groter en voordat jij het weet voel je je energieker.

 

 

Heb je nog een vraag over deze blog? Stuur mij dan gerust een mailtje naar kate@imaginesunshine.nl.

 

Wil je ontdekken hoe je in slechts 3 minuten per dag concrete stappen gaat zetten naar meer energie en verbinding met je kind? Klik dan HIER

Related Posts