fbpx

Hormonen

Hormonen

Hormonen

Op deze foto zie je mij met mijn homeopaat. Na een lang traject van onzekerheid of Luc en ik überhaupt ouders mochten worden, is het ons uiteindelijk gelukkig wel gelukt.

Ontzettend dankbaar waren wij toen onze zoontjes Jasper en Daan werden geboren.

Dat gevoel van geluk dat je voelt als je je kind voor het eerst in je armen mag houden is niet in woorden te vatten. De meeste moeders zullen dat beamen.

Ik blijf het een wonder vinden hoe de natuur het heeft geregeld dat wij moeders – door hormonen aangestuurd – tijdens de zwangerschap, de bevalling zelf en de tijd daarna een soort oerkracht voelen en wij op een magische wijze verbonden zijn met onze instincten.

Na ongeveer 9 maanden is de hormoonbalans meestal weer hoe het was voor de zwangerschap.

Maar dat is niet altijd het geval. Soms hou je ‘kwaaltjes’ over, waarvan je niet precies weet waar zij vandaan komen.

In mijn geval was dat bijvoorbeeld heftige onderrugpijn, vooral na mijn tweede bevalling. Ik dacht dat deze te maken had met de bekkenklachten, die ik al tijdens mijn tweede zwangerschap had.

Tijdens mijn tweede zwangerschap en daarna ging ik regelmatig naar de bekkenfysio, maar de klachten werden niet echt minder.

Zo kwam ik bij mijn homeopaat Gea Verhofstad terecht om te kijken of zij iets voor mij zou kunnen betekenen. Het bleek dat er nog weeënopwekkers in mijn lichaam zaten (die ik tijdens allebei de bevallingen toegediend heb gekregen). En ook nog hormonen van de anticonceptie pil, die ik jarenlang heb geslikt.

Dit kan zich uiten op manieren, die je niet direct zou verwachten. Bij mij was dat voornamelijk onderrugpijn, vooral na mijn tweede bevalling.

Zelfs bij mijn zoontje Daan zaten er nog restanten van de weeënopwekkers in zijn lichaam. Bij mijn ouder zoontje Jasper was alles ‘clean’.

Met homeopathische middelen kan deze disbalans worden verholpen. Mijn onderrugpijn verdween al na een week, ik kon het bijna niet geloven. Na bijna 2,5 jaar vaak heftige onderrugpijn was ik volledig pijnvrij.

Heb jij hormonen toegediend gekregen en heb jij en/of je kind sindsdien klachten? Dan is het zeker de moeite waard om een afspraak te maken bij een goede homeopaat.

Related Posts