fbpx

RTL NIEUWS – Mijn dochtertje is bang voor zwemles

RTL NIEUWS – Mijn dochtertje is bang voor zwemles

RTL NIEUWS – Mijn dochtertje is bang voor zwemles

RTL NIEWS Opvoedkwestie:

Vera krijgt iedere vrijdag een knoop in haar maag. De reden: dan is het tijd voor zwemles, waar haar vijfjarige dochter doodsbang voor is. Hoe kan ze haar helpen?

Mijn direct toepasbare tips op deze opvoedkwestie lees je in dit artikel waar Anne Broekman van RTL Nieuws mij voor interviewde.

 

Omgaan met (heftig) gedrag en emoties van je kind

Op een opbouwende manier met het gedrag en de emoties van je kind omgaan is een belangrijk onderdeel van positief opvoeden.

Daardoor leren kinderen namelijk zelf hoe zij nú en ook later goed met tegenslagen, frustraties, angst en andere emoties om kunnen gaan.

En deze vaardigheid is essentieel voor je kind om zich volop te kunnen ontplooien en zichzelf te mogen zijn.

 

Opvoeden van  peuters en kleuters

Veel ouders denken dat ‘opvoeden’ pas echt begint als het kind de puberleeftijd bereikt.

Maar feitelijk is het zo dat de meest belangrijke patronen t/m een leeftijd van ongeveer 7 jaar worden gevormd.

De openheid om te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen is bij kinderen van deze leeftijdscategorie namelijk immens.

Vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar staan kinderen steeds ‘bewuster’ in het leven en beginnen realistischer en abstracter te denken.

 

Heb je nog een vraag over het RTL Nieuws artikel of wil je je eigen ervaringen met me delen? Stuur mij dan gerust een mailtje naar kate@imaginesunshine.nl.

 

Meer gratis inspiratie over positief opvoeden vindt je in mijn

– Wekelijkse podcast op Spotify/ iTunes en op mijn

– Instagram account @positiefopvoeden waarop ik vrijwel dagelijks inspiratie en tips deel op het gebied van positief opvoeden en energiebalans als moeder.

Related Posts