fbpx

Hedy Heuker

Mama van Emma (2) en Lisa (4)

(Leek, Groningen)

Hedy Heuker - little - food lovers

Net zoals alle moeders wil ik het beste voor mijn kinderen, maar op de ene of ander manier nam ik er niet de tijd voor en had ook geen zin om alles zelf uit te zoeken. En als er iets op de verpakking stond van ‘verantwoord‘ of ‘zonder suikers’, geloofde ik snel dat dat goed was voor mijn kinderen. Maar ik hoorde vaker en vaker over de marketingtrucs van voedingsproducenten en ik werd er steeds onrustiger van. Ik probeerde de etiketten te lezen, maar daar stond zoveel informatie op waarvan ik geen idee had wat het betekende. Ik zag door de bomen het bos niet meer.

Ik wilde me laten helpen, maar ik voelde best een beetje schaamte voor het feit dat ik niet de tijd nam en de zin had om er helemaal in te duiken. En wat zou Kate ervan vinden dat ik er zo weinig van af wist? Maar ik zette me er toch overheen en maakte een afspraak voor een Focus call. Wat ben ik hier achteraf blij om!

Ik voelde me tijdens de Skype call zo ontzettend op mijn gemak dat mijn twijfel gewoon meteen wegviel. Kate roept zoveel eerlijkheid op, het voelt heel vertrouwd. Je ziet elkaar, ook al zit je fysiek niet op dezelfde plek. Ik voelde me gesteund in plaats van veroordeeld en de tips die ik heb gekregen passen ook bij mij en mijn gezin. Ook kon ik alle vragen stellen die ik had, voor allebei mijn kinderen.

Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden op het gebied van kindervoeding en heb daardoor ook meer het gevoel gekregen dat ik mijn meiden goede en gezonde voeding geef zonder alle troep erin. Ik heb weer zin om van alles uit te gaan proberen, daarvoor hadden we altijd dezelfde soort producten thuis, omdat ik daarvan grotendeels wist wat er in zat en ik door gebrek aan kennis dus weinig experimenteerde met andere producten. Maar dan mis je natuurlijk de variatie die zo belangrijk is voor kinderen om zoveel mogelijke verschillende producten te proeven en te leren eten. Je wilt als moeder de beste voeding voor je kinderen en door de tips van Kate, weet ik waar ik op moet letten en koop ik nu dus ook andere producten.

Mijn kinderen krijgen nu lekker én gezond eten. En omdat ik bewustere keuzes maak, verdwijnt het stukje schuldgevoel dat ik daarvoor had. Wat een opluchting!

 

LEES MEER ERVARINGEN >>