fbpx

Brenda Harskamp

Mama van Mees (4)

(Breda, Noord-Brabant)

Brenda Harskamp - little - food lovers

Wij aten thuis al best gezond en ik dacht eerst dan mijn zoontje Mees voldoende gevarieerd at. Wij eten weinig vlees en vis en ik heb wel ergens gehoord dat je die voedingsstoffen dan moet aanvullen maar ik wist er zelf niet genoeg van. Het advies op voedingsgebied vanuit het consultatiebureau diende voor mij niet, zeker toen ik het advies kreeg om Mees Bambix pap te geven – alhoewel die bomvol toegevoegde suikers zit – ging ik gewoon mijn eigen weg. Maar toch is het dan fijn om op een bepaalde manier bevestiging te kunnen krijgen van iemand die er verstand van heeft.

Daarom schreef ik me in voor het Above & Beyond Traject en had tijdens het eerste gesprek meteen het gevoel dat Kate en ik elkaar al heel lang kenden. Daardoor ga je meteen naar een dieper niveau, kun je snel schakelen over de uitdagingen die je hebt. Kate is volledig onafhankelijk van voedingsproducenten, dat is iets wat je bijna nooit ziet maar wat ik heel belangrijk vind. Het gaat mij immers om de gezondheid van mijn kind en niet om de belangen van voedingsproducenten.

Daarnaast vind ik Kate’s manier van praten heel fijn. Ook inhoudelijk heb ik veel nieuws geleerd en zelfs verrassende inzichten gewonnen over mezelf als moeder. Alle tips zijn heel praktisch, makkelijk te implementeren en zeker geschikt voor een zoontje van vier jaar. Eigenlijk kan ik er de komende jaren mee vooruit.

Thuis ben ik het gewoon gaan doen, ik heb de tips direct makkelijk in de weeklijst kunnen brengen. Mees is gevarieerder gaan eten (en wij ook!)  en dat geeft een heel fijn gevoel als moeder! En het meest belangrijke is: het geeft rust in mijn hoofd en levert tijd op. Het betekent dat ik niet eerst hoef na te denken of het gezond is, of het voedzaam is, of het allemaal klopt wat er op de verpakking staat.

De combinatie van een warm persoon en veel kennis van zaken, zorgt ervoor dat je heel veel leert. Het is het geld meer dan waard zeker in het drukke leven van ons als moeders. Dankbaar voor deze investering in mezelf, kind en gezin.