Boekweit wrap (vegan)
- 120 gram speltmeel
- 80 gram amandelmeel
- 6 tl speculaaskruiden
- 4 el kokosbloemsuiker
- 1-2 el ongezoete amandelmelk (of kokos/rijstmelk)
- 6 el kokosolie
- Snufje zout
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng het speltmeel, het amandelmeel, de speculaaskruiden, de kokosbloesemsuiker en het zout in een kom.
Verwarm de kokosolie op lage temperatuur in een braadpan, voeg de kokosolie toe aan de ingrediƫnten in de kom en meng goed door
Voeg vervolgens 1 el amandelmelk aan het deeg toe. Het deeg moet plakkerig genoeg zijn om er een mooie bal van te vormen. Is het deeg nog te droog, voeg dan extra melk toe.
Kneed het deeg nog even met je handen en maak er een grote bal van.
Leg de bal een half uurtje in de koelkast.
Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat, zodat ze op kruidnoten gaan lijken. Verdeel deze over de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kruidnoten 15-20 minuten, totdat ze lichtbruin kleuren.
LET OP: pas als je de kruidnoten laat afkoelen, worden ze lekker knapperig. Als ze uit de oven komen voelen ze nog wat zacht aan.
Boekweit wrap (vegan)
dddddd
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng het speltmeel, het amandelmeel, de speculaaskruiden, de kokosbloesemsuiker en het zout in een kom.
Verwarm de kokosolie op lage temperatuur in een braadpan, voeg de kokosolie toe aan de ingrediƫnten in de kom en meng goed door
Voeg vervolgens 1 el amandelmelk aan het deeg toe. Het deeg moet plakkerig genoeg zijn om er een mooie bal van te vormen. Is het deeg nog te droog, voeg dan extra melk toe.
Kneed het deeg nog even met je handen en maak er een grote bal van.
Leg de bal een half uurtje in de koelkast.
Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat, zodat ze op kruidnoten gaan lijken. Verdeel deze over de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kruidnoten 15-20 minuten, totdat ze lichtbruin kleuren.
LET OP: pas als je de kruidnoten laat afkoelen, worden ze lekker knapperig. Als ze uit de oven komen voelen ze nog wat zacht aan.